Qui som?L’associació cultural Congregació diabòlica del Congrés, és fundada al 2012 amb l’objectiu principal de fomentar l’associacionisme del jovent al barri, aprofitant les ganes de treballar d’aquests.

Tot i les mancances del moment, tant econòmiques com motivacionals, un grup de joves emprenedors, posen en marxa aquest projecte, degut a que tots els membres fundadors pertanyien a diferents entitats similars de fora del barri, i la seva iniciativa era la de crear una entitat semblant promoguda i liderada pel jovent.

Després de diverses reunions, i de donar a conèixer l’entitat al barri, per diferents motius lligats estretament al barri, decideixen que la seva indumentària tindrà unes característiques determinades.

El barri del Congrés de Barcelona va ser creat als anys seixanta, amb motiu del XXXV Congrés Eucarístic, l’església va promoure aquest, i és per això que la indumentària denota un caire religiós.

El dia 21 de Setembre de 2012 al Toc d’Inici de les Festes de la Mercè és quan la gent pot veure per primera vegada el seu vestuari. Val a dir que tothom que va assistir a l’acte, va quedar impressionant amb la indumentària, i tot van ser lloances.

Però realment l’entitat va oferir el seu primer correfoc a les Festes de la patrona de Barcelona, les festes de la Mercè. L’entitat per aquell moment ja comptava amb més de 15 membres actius que van participar molt motivats en l’acte.

Una setmana més tard durant les Festes del barri del Congrés, es va celebrar el seu bateig oficial, que va esser recolzat per dues colles amigues.

Al primer aniversari de l’associació es va crear la primera figura, un Llucifer molt particular amb una vestimenta papal.

L'any 2014 l'entitat fa un pas endavant i crea la secció infantil, la seva presentació té lloc durant la Festa Major del barri del Congrés.

Un any més tard, neix la secció de tabalers, caracteritzats per dur tabals tradicionals de fusta i corda, tabals amb un so molt particular, ideal pels actes de foc.  

L’entitat actualment està integrada en diferents entitats tant a nivell de barri, com a nivell de ciutat, fomentant en tot moment la participació dels joves en les diferents activitats promogudes. 

Tot i que la funció principal de l’entitat és participar i/o organitzar correfocs, també ha participat en diferents actes al barri, ja que les ganes de fer coses amb el barri per part dels membres integrants de l’entitat fan treballar en diferents iniciatives.

Salut, foc i percussió

Congregació diabòlica del Congrés.