22 de setembre de 2016

Mercè 2016

Ja tenim aquí la festa major de Barcelona, per cinquena vegada la Congregació diabòlica del Congrés porta el seu barri als actes de foc de la festa. Sempre acompanyats per una trentena de colles de diables i unes vintenes bèsties de foc de la ciutat.


 Durant les festes de la Mercè ens podreu trobar als seguents actesToc d'inici de la Mercè 2016

Les figures més conegudes de l´imaginari festiu, integrants del Seguici Popular de Barcelona, com ara l´Àliga de la Ciutat, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca, els Gegants de la Ciutat, el Lleó o la Mulassa s´adrecen cap a la plaça de Sant Jaume acompanyats de diables, tabalers i la resta de figures del Seguici Popular. I és que cap d´ells no es vol perdre el Toc d´Inici. 
 Data: Dijous 22 de Setembre de 2016
Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla, carrer Ferran i plaça de Sant Miquel
Hora: 19h

 
 Tabalada de la Mercè 2016

No hi ha festa del foc si no va acompanyada del so dels tabals, que presagia una de les celebracions per excel·lència de la Mercè: el Correfoc. Abans, però, que hi hagi cap diable a la vista, els tabalers ja els invoquen amb el so eixordador dels seus instruments, amb els quals recorreran en cercavila els carres del centre.
 
  Data: Diumenge 25 de Setembre de 2016
Recorregut: Portal de l´Àngel, Cucurulla, Pi, Palla, Banys Nous, baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Bisbe, Pietat, baixada de Santa Clara i pl. del Rei
Hora: 17:00h

 Cercavila de foc dels petits diables


Segur que als més petits de casa vostra ja els fascinen els focs artificials i els petards i volen ser allà on han vist una espurna. Però ja se sap, la festa del foc requereix una prudència que sovint té poc a veure amb el món infantil. Una bona alternativa és dur-los a la Cercavila de foc dels diables petits, on hi ha espurnes i pólvora però la intensitat de les explosions està pensada per als més petits.

  Data: Diumenge 25 de Setembre de 2016
Recorregut: Pl. Antonio López, Via Laietana, Pl. Antonio Maura
Hora: 18:30h

Correfoc de la Mercè 2016

 Els tabalers protagonitzen una tabalada infernal amb la qual s´obrirà la Porta de l´Infern. És l´inici d´una pluja de foc, dels diables, els dracs i altres bèsties de foc, on el so dels tabals, les espurnes i la pólvora us acompanyaran de manera permanent. Sigueu prudents i tapeu-vos bé si voleu veure la festa des de dins o bé mantingueu les distàncies, perquè la festa del foc, ja ho veureu, es gaudeix des de qualsevol punt del carrer. Un dels moments més mediterranis de la Mercè és, també, un dels que més públic atreu.

  Data: Diumenge 25 de Setembre de 2016
Recorregut: Pl. Antonio Maura, Via Laietana, Pl. Antonio López
Hora: 20:30h


BONA MERCÈ!
 BONA FESTA MAJOR!

Cap comentari:

Publica un comentari