5 d’abril de 2016

I JOCS FLORALS DIABÒLICS


Dissabte 23 d'Abril, celebrem els I Jocs Florals diabòlics, un concurs de versots satírics. Durant tot el dia podreu comprar roses naturals, roses especials de la Congregació diabòlica del Congrés, punts de llibre i marxandatge de l'associació. Durant la tarda es faran activitats i tallers,  i l'entrega de premis dels I Jocs florals diabòlics. Si voleu participar, aquí teniu tota la informació.

Versots, que son? D’on venen?
L’origen dels versots deriva del teatre medieval de carrer, del ball de diables, una representació teatral de la lluita del bé contra el mal. Els diables es mofaven de la situació política de la seva regió o inclús de la mateixa gent que els envoltava.
Hi han dos tipus de versots:
·         El ball de diables amb parlaments: reencarnen aquell esperit de la lluita del bé contra el mal, amb l’acte sacramental que hi participen els seus personatges principals. Normalment en Llucifer fa la introducció, el segueixen la diablessa i el seu exercit de diables, sempre rebent la resposta del poderós Llucifer. Al final sempre apareix l’àngel que s’enfronta a les forces del mal.
·         Els balls de diables sense parlaments: celebren l’acte del versots sense uns personatges principals, on els diables reciten els versots satírics dins de les celebracions de la zona i alguns actes concrets.
Parlem sovint de versots ja que el gènere literari dels parlaments és la poesia. Una poesia massa sovint mancada d’una mínima estructura mètrica i amb rimes poc elaborades, però que s’identifica com a tal. El llenguatge sol ser groller i amb paraules que cerquen provocar l’espectador. Els continguts d’aquests versots s’adrecen a fer burla dels fets i esdeveniments coneguts pel públic, parlant d’allò que tothom sap o reconeix però que no es critica habitualment en públic.
L’estrofa bàsica i més utilitzada dels versots és la quarteta d’heptasíl·labs amb rima consonant als versos parells.
Bases I Jocs Florals diabòlics

Presentació
-  Pot participar qualsevol persona
-  Es poden presentar al concurs dos versots com a màxim.
-  Cada versot ha de tenir entre dos i quatre estrofes, de quatre versos cadascuna, escrits en català. Els versots han de ser satírics, i han de parlar sobre els temes del barri, de la ciutat o del país
-  Els versots s’han de presentar per E-mail a: info@congregaciodiabolica.com abans del 20/04/2016 amb títol a l’assumpte I Jocs florals diabòlics.  S’han d’adjuntar dos arxius, un amb els versots amb el pseudònim utilitzat i un altre amb les dades personals.
Jurat
-  Els versots seran seleccionats per un jurat especialitzat e integrat específicament pel concurs de versots, designats per la Congregació diabòlica del Congrés.
Premis
-  El versot guanyador, serà representat a la Festa Major del Congrés dins els versots satírics de la Congregació diabòlica del Congrés i s’emportarà una samarreta de l’associació i una rosa especial de la Congregació diabòlica del Congrés. El segon i el tercer s’emportaran una rosa especial de la Congregació diabòlica del Congrés.
-  El lliurament de premis dels Jocs Florals diabòlics al barri del Congrés es realitzarà el dia 23 d’Abril a la plaça del Congrés Eucarístic a les 18:30h.

Els versots passaran a ser propietat de la Congregació diabòlica del Congrés, que se’n reservarà el dret de publicació, utilització i difusió. L’entitat no es fa responsable del contingut dels textos presentats.

Per participar al concurs s´han de complir i acceptar aquestes bases.


Cap comentari:

Publica un comentari